Какво ново

Кафе мелачка? Важен избор.

еспресо_мелачка

Избрали сте си кафе машина, намерили сте си хубаво кафе. Остава само един компонент, за да се постигнете максимално добър вкус в чашата кафе – избор на добра кафемелачка. Изборът на пазара може да изглежда главозамайващ, но тук ще намерите всичко необходимо, за да направите правилния избор за себе си.

Виж повече

Избор на еспресо машина? Не е сложно.

espresso

 Изборът на кафе машина не е лесен процес, независимо дали търсите за дома, офиса или за заведение. На пръв поглед трябва да вземете предвид безброй фактори и да се съобразите с бюджет или с пространствени особености. Всъщност добрата еспресо машина има няколко основни компонента и ако знаете какво да очаквате от нея, изборът няма да е толкова труден.

Виж повече

Интервю с Франсиско “Франчи” Лопез

На 21 април 2016 г. се проведе Национален шампионат на коктейлите, организиран от Българска асоциация на барманите, в който има кръг за най-добро капучино. Екипът ни беше представен от младия ни бариста Франчи, който спечели първото място.

Виж повече

Chucky’s Coffee Store или новото място за кафе

През последната една година правихме кафе, ама много кафе, добро кафе. И продължаваме да го правим от душа и сърце. В него влагаме това, което някои биха нарекли опит, други – просто любов, а трети – чист маркетинг. Изтъркано е да казваме, че истината е някъде там. Стараем се за всеки да има по нещо, а едно Chucky’s не стига. Затова, като истински последователи на великата сентенция, която звучи горе-долу така: „Тази година полупроводници, догодина – цели” (с леко намигване), решихме да отворим цяло второ, следвайки нашата си планова икономика. Представихме си цялата завършена картина, след това просто я сглобихме парче след парче. Всичко си направихме сами.

Виж повече

В час по физика с Vacuum Coffee Brewer

Клас стани, клас мирно!

Ученици, седнете.

Може и да сте се чувствали точно като ученик в час по физика, когато за пръв път ви направиха кафе в „онова стъкленото нещо с двете сфери и огънят”. Опулен поглед, леко зейнала уста, която плавно се преля в доволна усмивка, точно преди да кажете уау. Това съвсем не ново чудато изобретение се казва Vacuum Coffee Brewer или просто вакуумна кана. И така. Запишете си първа точка:

Виж повече

Специално или обикновено кафе – дяволът е в зърното

Ако вие сте любител на кафето, то пред вас има две възможности – обикновено или специално кафе. Каква обаче е разликата между двете и какво прави „специалното” кафе толкова специално?

Пътят на всяко кафеено зрънце, от плантацията до чашата ви, е дълъг и сложен, пълен с изпитания – нещо като Ел Камино за кафето. Множество са етапите, при които, ако дори само едно зрънце се провали, би могло да съсипе вкуса на цялата чаша и да превърне едно специално кафе в обикновено.

Виж повече

La San Marco – история в чаша

Както във всяка интересна история и в тази е намесена красива жена и това е известната италианска актриса Джина Лолобриджида. За нея, колкото и на шега, толкова и с право можем да кажем, че дължи част от богатството си на кафето. През 1953 тя отваря първия си обект в Лондон, в който се сервира еспресо.

Виж повече

Ето какво се случва с тялото ти след като пиеш кафе

Кофеинът е естествено срещана се субстанция (алкалоид), която може да бъде намерена в повече от 63 растителни видове на света. Продукти, съдържащи кофеин, в това число чай, кафе, шоколад и някои безалкохолни напитки, са консумирани по света от много години.

Виж повече

МИТ: Кафето е сред най-търгуваните стоки за широко потребление на Земята

Стока за широко потребление е всяка стока, разменена по време на търговия, което включва стоките, търгувани на стокова борса. Съществуват 99 категории на стоки според International Trade Center(ITC). Кафето е  подкатегория на ‘Кафе, чай, мате и подправки’, която е номер 9 в техния лист. Често се споменава, че кафето е най-търгуваната стока на Земята, но дали е вярно?

Виж повече

“Le Nez du Café” ароматите на кафето

Обонянието е най-важното сетиво във възприемането на кафето. Често е трудно да се идентифицира определен аромат във вашата чаша кафе. Чувставали ли сте някога, че знаете определена миризма без да можете да я разпознавате? Това е напълно нормално. По същия начин, по който сме се научили да четем, пишем или да броим, обонянието изисква обучение. Тренирайки обонянието си, човек би могъл да анализира по-добре кафето, което опитва. Каква е ползата от това?
Виж повече

CHUCKY’S SOCIAL

БЪДИ UP-TO-DATE С НОВОСТИТЕ ОКОЛО НАС