Journal

  • дек.152022

    Горчивината в кафето

    Автор:

    Какво представлява горчивината в кафето? Търсен вкус или неприятен страничен ефект от неправилно приготвено кафе? Какво представлява италианското кафе? То е като белгийският шоколад, не съществува…

    Прочети повече
  • ное.092022

    Защо „специално“ кафе?

    Автор:

    Ако вие сте любител на кафето, то пред вас има две възможности – обикновено или специално кафе. Каква обаче е разликата между двете и какво прави…

    Прочети повече
  • юни032022

    Комерсиално vs. Специално

    Автор:

    Питали ли сте се някога как се образува цената на кафето? Защо може да закупите чаша кафе от стотинки до няколко лева, и защо цената на…

    Прочети повече
  • мар.172022

    Що е то бариста шампионат?

    Автор:

    Чудили ли сте се някога какво е необходимо, за да участва някой в бариста шампионат? Бариста състезанията, независимо дали са на локално, национално или световно ниво,…

    Прочети повече
  • юни122020

    Кратка история на есресото

    Автор:

    Знаете ли, че България е една от страните в Европа консумираща най-много еспресо, а знаете ли също, че в зародиша си е била напитката за работници,…

    Прочети повече
  • май182020

    Магията Bialleti

    Автор:

    В повечето заведения най-вероятно има избор от поне няколко вида еспресо напитки, а на места можете да намерите и добро филтър кафе. Но когато става дума…

    Прочети повече
  • дек.032018

    Как се търгува с кафе

    Автор:

    Често се цитира, че кафето е втората най-търгувана стока в света. Ами не е, и базирано на честота или монетарна стойност, дори не е в топ…

    Прочети повече
  • ное.152017

    Бране на кафе (basic)

    Автор:

    Брането на напълно узряла кафеена черешка е от решаващо значение за качеството на всяко кафе, независимо от метода на обработка. Дори и само 15 % от…

    Прочети повече
  • апр.222017

    Как се прави бленд

    Автор:

    Смесването се прави по няколко причини. Основната идея е да се направи кафе, което е с високо качество, когато вече е в чашата, отколкото да се…

    Прочети повече
  • мар.032017

    Класификация на кафе зърната

    Автор:

    AA АА (Aлфа Aлфа) e термин за класификация на кафе, който се отнася за специфичен, по-голям от нормалното размер зърно. Кафе Кения АА, например, преминава през…

    Прочети повече
  • ян.272017

    Сушене на кафето

    Автор:

    Етапът на сушене е един от най-важните аспекти на обработка на кафето. Влажността трябва да бъде отстранена внимателно и последователно, не твърде бързо и не твърде…

    Прочети повече

Comments (0)

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*