КАКВО НОВО ПРИ НАС

Chucky’s Coffee Store или новото място за кафе

През последната една година правихме кафе, ама много кафе, добро кафе. И продължаваме да го правим от душа и сърце. В него влагаме това, което някои биха нарекли опит, други – просто любов, а трети – чист маркетинг. Изтъркано е да казваме, че истината е някъде там. Стараем се за всеки да има по нещо, а едно Chucky’s не стига. Затова, като истински последователи на великата сентенция, която звучи горе-долу така: „Тази година полупроводници, догодина – цели” (с леко намигване), решихме да отворим цяло второ, следвайки нашата си планова икономика. Представихме си цялата завършена картина, след това просто я сглобихме парче след парче. Всичко си направихме сами.

Store1

Като влезеш, първото нещо, което ще видиш, ако знаеш къде да гледаш, е Тя – нашето съкровище в центъра на събитията. Истинска La San Marco еспресо машина от 1976 година. Защото сме класици. Издирихме я и я намерихме, стара, прашна, без блясък. Истината е, че по-лесно намерихме машината, отколкото майсторът, който да и върне блясъка. Много млади майстори ни отказваха, докато накрая не попаднахме на точния човек с бели мустаци и каскет. Винаги ще помним крайчеца на усмивката на нашия реставратор и живия му поглед, когато я видя за първи път – сякаш срещна първата си любов отново. Върна и живота, а ние и дадохме нови одежди, скроени от орехово дърво, върху което елегантно проблясва емблемата на La San Marco. След това ще забележиш дървения пъзел на стената, който се състои от точно 943 квадратни парченца, за които пък се разходихме до Еленския Балкан. И да, всяко едно парченце е минало през ръцете ни – от рязането до поставянето и лакирането. С други думи може да се каже, че имаме железни нерви, можем да поставим, ако трябва и още 3 пъти по толкова. Тъй като сме майстори, не само на кафе, но и на уюта, си имаме и диван, кресло, мека мебел или, който, както го нарича.

 

В подходящата компания този своеобразен притегателен център от естествена кожа, модел тип Чърчил, се превръща в машина на времето, а вие се чувствате все едно сте обратно в края на 80-те. А може и просто да ти се прииска да удариш една следобедна дрямка. Феновете на по-твърдите изживявания ще се насладят на голямата ни маса от истински орех масив. Перфектна е за едно бързо двойно еспресо, докато проверяваш фондовите пазари или Tinder. В Chucky’s Coffee Store традиционно се стараем да даваме най-доброто от себе си, да създаваме приятна атмосфера и да ти предлагаме точното за теб нещо. Защото за една година те опознахме по най-приятния начин – на чаша ароматно кафе. Всичко друго, което не можем да опишем с думи, оставяме да говори нашето кафе, много добро кафе…кафето на града. Адресът на Chucky’s Coffee Store е ул. Казбек 61.

CHUCKY’S SOCIAL

БЪДИ UP-TO-DATE С НОВОСТИТЕ ОКОЛО НАС