КАКВО НОВО ПРИ НАС

Chucky’s Coffee & Ride за начинаещи

Coffeeshop

Преди няколко месеца отворихме третия ни coffee shop. Трета локация за четири години. По-голямо помещение, доста по-спокойно от другите две и много по-различно. Правихме го повече от шест месеца, а другите ги завършвахме за не повече от два. Проект, интериор, дизайн на мебели, изработка- всичко сами. Мислим, че ни се получи, но най-добре проверете сами. Кое ни отне толкова време? Ще видите.

И все пак. Кое е новото?

Бизнесът със заведения не е като другите, няма как да си го представиш как ще изглежда след една година. Заведението е хората, които го посещават, те изграждат неговата идентичност.

Когато отворихме първия coffee shop през 2014 г. само можехме да мечтаем толкова много интересни хора да го възприемат като тяхното място за пиене на кафе, а и не само. Резултатът беше, че почивните дни трябваше да чакаш по 20 минути да си поръчаш еспресо, а да седнеш вътре беше почти невъзможно. Тогава осъзнахме, че с тези 25 кв. няма да може да осъществим всичките си идеи и трябва да пораснем. Тези, които са с нас от началото си спомнят серията от workshop-и, които правихме в началото. За съжаление не можахме да ги продължим в бъдеще заради липса на пространство.

И ето след четири години създадохме място, подходящо за всякакъв вид събития. Достатъчно просторно и уютно да прекараш част от деня си в него. Накратко – място за ценителите на добро кафе и доброто прекарване. Sofar, World of co, Ropotamo – са малка част от форматите, които се случиха за няколко месеца, а за в бъдеще очаквайте завръщане на нашите серии кафе workshop-и и други събития, които ще поискате да посетите.

Кафе и колела.

Някои от вас сигурно не знаят, но зад бранда Chucky’s седят хората създали Fix’n Ride и Велодиспансер (а.к.а. зелената къща на малките пет). През годините винаги сме били свързани с байк културата в София. Дори сменихме няколко адреса в търсене на перфектното място и концепция. Такова, на което можеш да отидеш да си оправиш колелото и да пиеш едно добро кафе в комфортна обстановка. Някак си естествен решихме да съберем двата бранда и създадохме Chucky’s Coffee & Ride.

Странна локация.

През 2015 г. като отворихме Chucky’s Coffee Store до мол България във в. Капитал Light бяха написали PR статия за нас. В едни от коментарите под нея някой се чудеше защо отваряме локации на забутани места като визираше също така и обекта на ул. Христо Белчев. Е, имаме удоволствието да съобщим, че тази локация е още по-забутана. Когато предлагаш висококачествен продукт с перфектно отношение няма значение мястото. Хората идват за изживяването, а не просто да пият кафе. Далеч сме от идеята да отворим coffee shop на оживено място, нашите клиенти търсят спокойствие. Редно е да им го дадем.

Очакваме ви на ул. 20 април No13. В дъното на безистена.

CHUCKY’S SOCIAL

БЪДИ UP-TO-DATE С НОВОСТИТЕ ОКОЛО НАС