“When I first discovered in the early 1980s the Italian espresso bars in my trip to Italy, the vision was to re-create that for America – a third place that had not existed before. Starbucks re-created that in America in our own image; a place to go other than home or work. We also created an industry that did not exist: specialty coffee.”Howard Schultz

Само допреди няколко години, повечето от хората наоколо щяха да кажат, че еталонът им за добро кафе е италианското еспресо. Иначе казано силно, горчиво кафе с възможно най-гъстата пяна на света.

Днес, хората които идват в Chucky’s ще кажат, че висококачественото еспресо трябва да бъде приготвено с кафе от точно определен регион и подходящ процес на обработка, за да не се налага да бъде препичано и да става горчиво. За гъстата пяна вече никой не обелва и дума. С отварянето си през 2014, Chucky’s се превърна в първото място в София, където не просто се приготвя внимателно селектирано кафе, отглеждано в някои от най-добрите ферми по света, а се говори с удоволствие, любопитство и любов за кафето като култура. И се пие, разбира се. 

Та, ако днес трябва да се представим накратко на някого, ще му кажем, че Chucky’s е всичко онова, което прави хубавото кафето още по-хубаво – от подбора, изпичането и смилането до приготвянето, поднасянето, разговорите за него, срещите заради вкуса на най-доброто капучино в града и разни такива хубави неща. Ще предупредим, също така, че не приготвяме нито италианско, нито българско, а просто адски добро еспресо.

Но щом вече сте тук, вероятно знаете за какво говорим.