“When I first discovered in the early 1980s the Italian espresso bars in my trip to Italy, the vision was to re-create that for America – a third place that had not existed before. Starbucks re-created that in America in our own image; a place to go other than home or work. We also created an industry that did not exist: specialty coffee.”Howard Schultz

Кафето като култура

Просто кафе, добро кафе или страхотно кафе? Ако избирате последното, то вероятно вече знаете, че през последните няколко години начинът, по който светът започна да говори и мисли за кафето, се промени изключително много. Но движещата сила зад тази промяна не са големите световни кафе вериги, както биха предположили мнозина, а независими малки търговци, за които кафето не е просто напитка, а култура в чаша, която изисква грижа и специално внимание във всеки един етап докато попадне в ръцете на клиента.

Тoчно такава е и философията на Chucky’s Coffee Roastery.

Наистина страхотно кафе

В Chucky’s Coffee Roastery печем само най-висок клас кафе арабика, селектирано внимателно според сезонни специфики на реколтата и районите на произход. Устойчивите взаимоотношения, които изграждаме с производителите и цялостното ни разбиране и познания за кафето са в основата на онова, което правим.

Целта ни е все повече хора в България да се интересуват за различните методи, новости и техники при приготвянето на кафе.

Вкусът като процес

Постигането на перфектната чаша кафе изисква всички по веригата – от фермера до бариста, да разбират и ценят продукта и да споделят същата отдаденост към детайла.

В нашата пекарна ние отключваме уникалните вкусове от най-добрите кафеени зърна от цял свят. Ръчно подбрани и изпечени в малки партиди – само така майсторът пекар може да прецени времето и темературата, които да изкарат акцентите и изключителните вкусови нотки, скрити в зелените зърна кафе. През целия процес ние в Chucky’s Coffee Roastery следим внимателно как суровите зърна преминават от зелено през сламено жълто и най-накрая до кафяво, за да са готови да бъдат превърнати в перфектната напитка.

Ах,този бленд

Имате бар или ресторант, в който искате да предлагате страхотно кафе, различно от конкуренцията и масовката. Няма проблем. Ние от Chucky’s Coffee Roastery правим индивидуални блендове, според специфичните изисквания на клиента. Брандът е Ваш, от нас е само качественото кафе и тънкостите за перфектното му приготвяне.

Още една стъпка напред

Перфектно изпеченото прясно кафе и специализирана машина са само част от това, което ще Ви помогне да получите страхотен резултат в чашата си.

Еспресо с балансиран вкус или неустоимо филтър кафе – изборът е Ваш, а уменията и знанията са само на крачка разстояние. Ние от Chucky’s Coffee Roastery вярваме, че споделянето е в основата на кафе културата, затова сме готови да запалим всеки за тънкостите на работата с кафе. Организираме курсове за баристи, за наши клиенти или за всеки, който има желание да усвои този занаят.

Ако имате допълнителни въпроси, искате да научите повече за услугите, които предлагаме или просто ви се пие качествено кафе, можете да се свържете с нас по удобния за вас начин.